Tips voor gebruik paalhouders:

Paalhouders heeft het grootste assortiment op de Europese markt. 
Europese technisch gekeurde paalhouders.

Constructieve bescherming van het hout.

Bij de montage van paalhouders is het van belang om op een paar zaken te letten. Meestal worden de palen vlak op de grondplaat geplaatst. Om de maximale constructieve waarde te realiseren mag de afstand van onderkant van de paal tot de grondplaat van de paalhouder maximaal 10mm zijn. Paalhouders nooit direct in beton verankeren, maar maakt gebruik van paalhouders of inslagpaalhouders. 

 

De juiste verankering

De basis voor de duurzaamheid van een schutting of een andere houtconstructie is de juiste keuze van verankering van de palen en de paalhouders. 

Richtwaarden

In de richtwaardentabel vind u de juiste paalhouders per toepassing. Als er twijfel is over de juiste paalhouders laat de constructie dan berekenen door een architect of een constructiebureau. 

Monteren

Bij het monteren van de paalhouders moet altijd gezorgd worden voor een vlakke ondergrond (fundament of betonplaat). Een stevige houtconstructie heeft geen zin als het fundament plotseling werg kan breken. Houdt bij het bevestigen van de paalhouders rekening met de afstand van de boorgaten ten opzichte van elkaar. Raadpleeg hiervoor de richtwaarden van de pluggenfabrikant. 

In beton storten

Bij het instorten van de H-paalhouders moet de onderste dwarsverbinding minimaal 3cm diep in het beton gestort worden. 

Inslagpaalhouders

Bij inslagpaalhouders moet u het juiste gereedschap gebruken om onnodige beschadigingen te voorkomen, die de levensduur verkorten. Inslagpaalhouders kunnen alleen in gebruikt worden in vaste (onberoerd voor tenminste 10-12jaar) grond. 

Attentie

Gegalvaniseerde paalhouders en verzinkte schroeven nooit gebruiken in combinatie met Rood-Cederhout. Deze houtsoort kan niet tegen zink - het hout gaat dan “bloeden”. Wij adviseren dan roestvrijstalen paalhouders en schroeven.